PROGRAM FESTIVALA: 

Petek, 4. julij 2003 ob 21.00:
IGOR BEZGET TRIO (Slovenija / Italija)
Igor Bezget – kitara 
Nicola Moresu – kontrabas 
Zlatko Kaučič – bobni 
Igor Bezget, vodja tria, se je z glasbo začel ukvarjati v poznih najstniških letih, kot samouk - kitarist. Kasneje se je vpisal na Brucknerjev konzervatorij v avstrijskem Linzu. Na oddelku za jazz je kitaro študiral pri profesorju Petru Omari. Pozneje je v Mariboru ustanovil fusion jazz skupino Maska, s katero je posnel zgoščenko Hišica iz kart. Z Rokom Golobom je sodeloval v projektu Stop the band. K sodelovanju ga je povabil tudi priznan slovenski tolkalec Zlatko Kaučič, s katerim se je odpravil na turnejo po Španiji in Portugalski. Sodeloval je tudi v projektu Moskuito 2000 mariborskega pianista Dejana Pečenka. V tem času je ugledal luč sveta njegov drugi cd Sensor, tretji projekt pa je posegel na področje svetovne etno glasbe. S skupino Sagar je tako pripravil zgoščenko Nirvana, na kateri je čutiti vplive indijske in arabske glasbe. Sledijo projekti U uouiunk s skupino Haudy kvartet, V živo iz teatra za voglom s skupino Bahur, First experiment s skupino Spectral analisis ter Haudiology s triom pod lastnim imenom. 
Bezgetova glasba je bila nagrajena s štirimi prestižnimi slovenskimi nagradami Zlati petelin ter prav tako pomembno hrvaško glasbeno nagrado Porin. Sodeloval je na festivalih doma in v tujini: Jazz Lent (Slo), Kontrada (Slo), Ingolstadter jazz tage (D), Night of jazz (A), Lignano jazz fest (I), Poletni festival Ljubljana (Slo), Funky open air (Slo), Cangas fest (Esp), Villa du conde (Por) in številni drugi. Posnel je tudi tri koncerte avtorske glasbe na javnih snemanjih za RTV Slovenija.V okviru promocije Slovenije, slovenske ambasade v Egiptu ter Goethe instituta je bil s skupino Etazzus povabljen v Kairo, in sicer na festival Evropa vam predstavlja. Dejaven je tudi kot studijski glasbenik, avtor scenske glasbe ter glasbeni pedagog in učitelj kitare na glasbeni šoli v Logatcu.
V Izoli se bo Igor Bezget predstavil s priznanim tolkalcem Zlatkom Kaučičem, ki ima za seboj celo vrsto domačih in mednarodnih projektov ter bogato diskografijo, in Nicolo Moresujem, odličnim italijanskim kontrabasistom.

ROBERT JUKIČ SEKSTET (Slovenija/Avstrija/Slovaška)
Robert Jukič – kontrabas 
Izidor Leitinger – trobenta 
Jaka Kopač – alt saksofon 
Jure Pukl – tenor saksofon
Luboš Sramek – klavir 
Dušan Novakov – bobni 
Robert Jukič je študent kontrabasa na jazz oddelku graške Univerze za glasbo. Na domači glasbeni sceni je prisoten že vrsto let, sodeloval je z različnimi jazz izvajalci in skupinami.
Na izolskem festivalu bo sekstet predstavil zgoščenko "HOW ABOUT THAT!?", ki je izšla oktobra 2002 pri založbi Kuhna. Izdelan bigbendovski zvok in mainstreamovska naravnanost kažeta na perspektivno prihajajočo jazz generacijo. Avtor vseh kompozicij in aranžmajev je Robert Jukič.


Sobota, 5. julij 2003 ob 21.00:
MATIJA DEDIĆ (Hrvaška) 
Matija Dedić – klavir 
Matija Dedić je prav gotovo glavni adut generacije mladih hrvaških jazzistov. Od leta 1998, ko je izšel njegov debitantski album Octopussy, posega po najvišjih glasbenih priznanjih. Kljub svoji mladosti ima za seboj pestro glasbeno kariero, ki jo bogati sodelovanje z najimenitnejšimi imeni svetovne jazz scene. Za Matijev izreden glasbeni talent pa gre najbrž “kriviti” tudi legendarna starša, Gabi Novak in Arsena Dedića.

ANDREA MASSARIA TRIO (Italija)
Andrea Massaria – kitara 
Francesco Bearzatti – saksofon 
Paolo Birro – klavir 
Andrea Massaria ima za seboj 15 let študija klasične kitare in izobraževanje s špico jazzovskih kitaristov: Joejem Passom, Mikeom Sternom, Kennyjem Burrellom,… V Izoli bo predstavil skladbe z odličnega albuma Titapana, ki kaže na izpovedno zrelost in tehnično dovršenost. Svoje bosta dodala še izjemna Bearzatti in Birro, glasbenika, ki ju že dolgo srečujemo na mednarodni jazz sceni.


Nedelja, 6. julij 2003 ob 21.00:
ROY ROBERTS BLUES BAND (ZDA)
Roy Roberts – kitara, vokal 
Steve Headen – bas, vokal
Mark V. Maurik – kitara 
Frank Doris – bobni 
Laura Leigh Barbour – klaviature
Roy Roberts ima za seboj že več kot 40 let dolgo glasbeno kariero bluesmana. Rodil se je v državi Tennessee in kot mnogi temnopolti glasbeniki rasel ob zvokih gospela, rhythm & bluesa in boogie-woogija. Pri 18-ih si kupi svojo prvo “pravo” kitaro in se odpravi v Severno Karolino, kjer se začne njegova glasbena pot strmo vzpenjati. Kot kitarist spremlja največje zvezde, med njimi Otisa Reddinga, legendo soula. 80. leta in poplava popa pripeljejo blues sceno v veliko krizo. Roy Roberts se uspešno “preusmeri” v gospel, v 90-ih pa ga znova prevzame blues. V zadnjih devetih letih je tako izdal kar 6 albumov. Tokratna turneja po Evropi bo v glavnem predstavljala zadnjo CD ploščo “Burnin’ Love”.