FESTIVAL BALADOOR JAZZ 09

Koper, Taverna, 12.6. -14.6.

Tudi letos pripravlja KUD Baladoor festival jazza. V koprski Taverni bo zvenela prava mešanica raznorodnih godb in glasbil, vpetih v vznemirljive harmonije, ki se sukajo med jazzovskim mainstreamom, kreativnostjo trenutka in radoživim manouchem. Še sveže izdelke iz domačih in tujih logov vam bodo glasbeniki vroče postregli.

 

Program:

Petek, 12.6.

PLAYGROUNDS (A)

Tjaša Fabjančič – vokal

Michael Lagger – klaviatura

Dušan Simović  - kontrabas

Klaus Fürstner - bobni

Gre za svežo zasedbo pevke in skladateljice Tjaše Fabjančič in pianista Michaela Laggerja. Repertoar sestavljajo predvsem avtorske kompozicije, za katere so značilni samosvoji melodični, lirični in temperamentni zvoki, kjer se jazz spogleduje tudi z vplivi drugih popularnih glasb. Pred kratkim je avstrijska ORF izdala njihov zadnji album Travelling.

 

U.T. GANDHI FEARLESS FIVE (ITA)

Mirko Cisilino – trobenta

Filipo Orefice – saksofon

Paolo Corsini – klaviature

Alessandro Turchet – kontrabas

U.T. Gandhi – bobni

Italijanskega bobnarja U.T. Gandhija so si mnogi zapomnili po izjemnih mednarodnih projektih, ki jih je zaznamoval z neusahljivim virom inspiracije ter brezmejno glasbeno domišljijo, ki posega v vse glasbene žanre. Zadnji izziv sestavlja neustrašna Gandhijeva peterica, vedno pripravljena, da poslušalca popelje po najrazličnejših in še neslišanih zvočnih pokrajinah. Glasbeni popotnik bo s projektom Travellers odkril nov svet energije, moč ritma in strasti.

  

 

SOBOTA, 13.6.

JANI MODER 4-TET (SLO-HRV)

Jani Moder – kitara

Erik Marenče – klaviature

Robert Jukič – kontrabas

Kruno Levačič - bobni

Kitarist Jani Moder je luč sveta ugledal v daljnem Kuala Lumpurju, kasneje pa so ga poti prek Slovenije zanesle še na drugo polovico sveta, kjer je znanje jazza nabiral pri ameriških mojstrih. Momentum je njegov prvenec, a hkrati zrel izdelek, ki ga uvršča v vrh slovenske jazzovske scene. Seveda vedno v dobri družbi izvrstnih glasbenikov.

 

EJQ (SLO)

Marko Črnčec –klaviature

Klemen Kotar – saksofoni

Tomi Purich – bobni

Trio EJQ je z odmevnimi klubskimi in festivalskimi nastopi po Sloveniji, Hrvaški in Italiji vedno osvojil občinstvo. Skupina je svoj prvenec izdala leta 2005, EJQII pa je izšel lani. Sočnost avtorske glasbe, tesneje za petami funka in popa, a nikakor brez nepredvidljivosti jazza.

 

  

NEDELJA, 14.6.

DAMIR KUKURUZOVIĆ GIPSY JAZZ QUARTET (HRV)

Damir Kukuruzović - kitara

Goran Grgurač - kitara

Bruno Urlić - violina

Saša Borovec - kontrabas

Kitarist Damir Kukuruzović in violinist Bruno Urlić sledita izjemnima Djangu Reinhardtu in Stephanu Grappelliju, ki sta jazzu s svojim ciganskim  manouchem postavila nove dimenzije. Green hill gipsy swing je naslov albuma, ki so ga fantje pred kratkim izdali. Še vroče skladbe bodo ponudili tudi koprskim poslušalcem.
 

 

KOMBO (SLO)

Jošt Drašler – bas

Marko Lasič – bobni

Vid Drašler – bobni

Marek Fakuč – bobni

Anže Kristan – tolkala

Gal Furlan – tolkala

Andrej Frančeškin – klaviature

Blaž Remic – klaviature

Vitja Baržalorsky – el. kitara

Jan Jarni –el. kitara

Peter Šavli – el. kitara

Zlatko Kaučič – vodja

Tudi zdaj že zelo prepoznavna in številčna zasedba Kombo je izdala novo zgoščenko z večpomenskim naslovom: BIČI. Trije bobnarji, pa še najmanj dvakrat toliko tolkalcev, dva basista, dva kitarista, klaviaturist  so združba, ki jo po johnzornovsko ureja, ji odvzema in dodaja, jo glasni in jo tiša – Zlatko Kaučič.