JURE PUKL VIRUS KVINTET

Jure Pukl (Slo)
tenor & soprano saxophones,

Daniel Noesig (A)
trumpet, flugelhorn,

Martin Reiter (A)
piano,

Robert Jukič (Slo)
doublebass,

Klemens Marcel Marktl (A)
drums

petek, 12. december 2003 ob 20:00
Glasbena šola Koper

Jure Pukl je leta 1997 začel s študijem saksofona na Visoki šoli za glasbo na Dunaju. Leta 2001 je odšel na polletno izobraževanje na Kraljevi konzervatorij v Den Haag (Holandija), kjer je študiral z John Ruoccom. Januarja 2002 pa je dobil štipendijo na eminentnem Berklee College of Music v Bostonu, ZDA. Med drugim je študiral tudi z Joe Lovanom, George Garzoneom, Dave Samuelsom, Greg Hopkinsom in Dave Santorom.

Igral je v najrazličnejših projektih in zasedbah, ter posnel več CD-jev, med najodmevnejše sodijo: Vienna Saxophne Quartet, RSO Wien, Saxophone project Vienna, Nouvele Cousine Big Band, Big Band RTV Slovenija, Berklee Concert jazz Orchestra, Renato Chicco, Peter Mihelich, Boško Petrovič, Primož Grašič, Ratko Divjak, Gerald Preinfalk and Repoublique Electronique, Funk You, Gregor Hilbe, Gaetano Valli, Daniel Noesig, Martin Reiter in vrsto domačih in tujih glasbenikov. Nastopal je v klubih in na festivalih kot so: Ryles jazz club,Wallys jazz cafe (Boston), De Pater (Den Haag), Bimhuis (Amsterdam), Porgy & Bess, Jazzland, Sargfabrik (Dunaj), Jazz festival Pordenone, Vienna jazz festival, Gajo jazz club, Sax Pub (LJ) in drugi.

Novi projekt se imenuje "the VIRUS". Julija je bila glasba posneta na RTV Slovenija in CD je izšel konec oktobra 2003. Skladba "THE WIZARD" (J. Pukl), ki je na CD-ju, je bila nagrajena (druga nagrada) na tekmovanju JAZZON za jazz skladbo v Novem mestu, prav tako Robijeva skladba "I wont say anything (četrta nagrada). Glasba je avtorska (Jure, Robi ) in spoštuje jazz tradicijo, ampak odigrana je v duhu današnjega socialno-družbenega dogajanja. Energičen, hard bopovski, odprt in dinamičen jazz se zgleduje po vodilnih ameriških post-Milesovih glasbenikih, katerih korenine so globoko v mainstreamu in že omenjeni jazz tradiciji, le da glasba zveni sveže in napredno, pa vseeno ni free jazz.